Izmena tvitova moguća sat vremena nakon objave, ali samo u ovom slučaju

Twitter Blue servis je unapredio neke popularne opcije, pa je tako sad izmena tvitova moguća sat vremena nakon objave na ovoj društvenoj mreži.

Izvor: benchmark.rs
Podeli
Foto: Sattalat Phukkum/Shutterstock
Foto: Sattalat Phukkum/Shutterstock

Korisnici koji plaćaju društvenoj mreži Twitter naknadu od osam dolara mesečno, osim mogućnosti verifikacije naloga imaju i opciju „edit“ odnosno menjanja originalnih tvitova. Izmena tvitova je sada za pretplatnički servis Twitter Blue povećana sa 30 minuta na celih sat vremena od trenutka objavljivanja, piše u zvaničnoj objavi.

Novina je objavljena baš u izmenjenom tvitu na ovoj društvenoj mreži sa Twitter Blue naloga, kako bi se verovatno dodatno naznačila promena. Međutim, prvobitna objava je izmenjena samo minut posle originalne, a ne posle više od pola sata kasnije, čime bi se eventualno ukazala dodatna pažnja na novinu.

Nakon što je milijarder Ilon Mask krajem prošle godine kupio ovu društvenu mrežu, na nju je uveo mnogo promena, među kojima je i drugačiji pretplatnički servis Twitter Blue. On omogućava korisnicima koji plate 7,99 dolara mesečno pogodnosti poput: verifikacije naloga koji dolazi u obliku plave kvačice, menjanje tvitova, pisanje istih sa povećanim brojem karaktera, do četiri hiljade.

Nakon što korisnici promene originalni tvit, može se videti i njegova originalna verzija što olakšava uočavanje promene. Ta opcija može da posluži za ispravljanje slovnih grešaka, ali i eventualnog konteksta same objave. Naravno, na taj način se otvara i mogućnost zloupotrebe plasiranja informacija, ali je to koliko-toliko sprečeno naznakom da je objava izmenjena i prikazivanjem njene prvobitne verzije.

Korisnici koji žele da plaćaju za ove pogodnosti, trebalo bi da dobiju i još jednu mogućnost, najavljenu još u novembru, odnosno smanjenje broja reklama koji izlaze na mreži. Na sajtu Twitter sajtu podrške piše da se na ovoj funkciji i dalje radi.

Mask je nedavno zaposlio i novu izvršnu direktorku mreže Lindu Jakarino, koja je inače, prethodno radila na poziciji šefa marketinga i prodaje za NBC Universal. Možda će se njenim dolaskom funkcija smanjenog broja reklama brže omogućiti. Novi vlasnik mreže je osim Twitter Blue pretplate uveo i još gomilu novina i poboljšanja na ovu mrežu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.