Lista poverenja u brendove telefona: Neočekivano prvo mesto, ko je vaš favorit?

Kompanija Counterpoint je napravila "listu poverenja", gde su pobrojani svi proizvođači Android mobilnih telefona. Rangirani su na osnovu četiri kriterijuma - softver, sigurnost, kvalitet izrade i poslovna upotreba.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/Preto_perola
Foto: depositphotos/Preto_perola

Kako su naglasili iz Counterpoint kompanije, softverska i sigurnosna ažuriranja za Android telefone su kritičan segment jer, zbog pandemije, mnogo više ljudi koristi internet za rad od kuće.

Već drugu godinu uzastopno, Nokia je na prvom mestu njihovih istraživanja po pružanju podrške korisnicima u ova dva aspekta, a čak 98% proizvođača ne nudi dosledna ažuriranja softvera i sigurnosnih pečeva.

Nekoliko kriterijuma je neophodno ispuniti kako bi se proizvođači našli što više na ovoj listi: pored softvera i sigurnosnih ažuriranja, testira se i izdržljivost pri merenju sile, padovima, udarcima, ogrebotinama, termičkim ispitivanjima, izlaganju tečnosti itd.

Na drugom mestu "liste poverenja" nalazi se OnePlus, a slede ga Samsung, Realme, Xiaomi i Huawei. Top 10 kompletiraju Oppo, Lenovo, LG i Vivo.

Da li ste saglasni sa ovom listom? U koji brend vi imate najviše poverenja?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.