Microsoft želi da Call of Duty donese na Nintendo konzole

Fil Spenser je najavio desetogodišnu posvećenost kompanije tome da CoD načini dostupnim na Nintendo konzolama ukoliko dođe do Microsoft-Activision sporazuma.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: Cassiano Correia / Shutterstock.com
Foto: Cassiano Correia / Shutterstock.com

Microsoft se obavezuje da Call of Duty donese na Nintendo platforme, te da franšizu na konzolama ovog proizvođača omogući dostupnom tokom 10 godina ukoliko dođe do akvizicije Activision Blizzarda.

Fil Spenser, izvršni direktor Microsoft Gaminga, je ovu posvećenost kompanije objavio na Twitteru, ističući da je "Microsoft posvećen tome da donese više igara većem broju ljudi – na koji god način oni žele da ih igraju".

Pored toga, Spenser je najavio da će Microsoft nastaviti da nudi CoD na Steam platformi, kao i na Xboxu, nakon što se sklopi sporazum o akviziciji Activision Blizzarda.

Ističe se da su ovi potezi najnoviji u procesu da se pridobije FTC (Federal Trade Commission) koji ima ulogu regulisanja akvizicije i mogućnost njenog blokiranja ukoliko se utvrde nepravilnosti ili povreda konkurentnosti na tržištu.

FTC je, prema navodima, zabrinut da bi kupovina Activision Blizzarda mogla Microsoftu da obezbedi nepravednu tržišnu prednost, koja bi smanjila konkurentost i kompaniji omogućila monopol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.