Rockstar zabranio bivšem zaposlenom da govori o dešavanjima u firmi

Pre nekoliko dana, bivši zaposleni u studiju Rockstar Games po imenu Obi Vermaj, na svom blogu krenuo je da otkriva zanimljive detalje o starim projektima tvoraca GTA serijala.

Izvor: HCL
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Otkrio je, između ostalog, da je prototip GTA 3 prvo bio rađen za konzolu Sega Dreamcast, da je Rockstar nakon GTA Vice City igre kratko razvijao survival igru u svetu zombija, kao i šta se dogodilo sa otkazanom igrom Agent.

Iako Vermaj nije imao loše namere, sadašnjoj ekipi u Rockstaru nije se svidelo šta radi, pa su ga kontaktirali i zamolili da prekine sa daljim objavama, kao i da ukloni sve što je ranije napisao o svom radu u Rockstaru.

"Danas sam dobio mejl od Rockstara. Navodno su neki čelnici uznemireni zbog mog bloga. Stvarno sam mislio da nikome neće smetati što pričam o 20 godina starim video-igrama, ali nisam bio u pravu", naveo je on.

"Valjda je u pitanju nešto u vezi sa time da urpopašćujem misteriju koju Rockstar održava. U svakom slučaju, ovaj blog mi nije toliko važan da ljutim bivše kolege u Edinburgu, pa ću ga zato zatvoriti", dodao je Vermaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.