Twitterov taster za izmenu poruka je stigao, ali neki će morati još da čekaju

Twitter Blue pretplatnici u Kanadi, Australiji i na Novom Zelandu će prvi dobiti opciju izmene tvitova.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: Sattalat Phukkum / Shutterstock.com
Foto: Sattalat Phukkum / Shutterstock.com

Nakon što su korisnici godinama molili Twitter da implementira taster za izmenu tvitova, želja im je konačno ispunjena. Kompanija je počela da isporučuje funkciju korisnicima u Kanadi, Australiji i na Novom Zelandu.

Međutim, funkcija ja dostupna samo Twitter Blue pretplatnicima. Pored toga, opcija nije dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama, koji će je dobiti uskoro. Takođe, Twitter planira da je ponudi i na drugim tržištima.

Twitter Blue pretplatnici, koji su poslali tvit i uvideli da su napravili grešku, imaće 30 minuta da izvrše izmene. Tokom tog vremenskog perioda tvit će moći da izmene do pet puta. Zbog transparentnosti, u tvitu će se videti "last edited" oznaka i vreme poslednje izmene. Klikom na nju, videće se kompletan istorijat izmena.

Kompanija tehnički još uvek testira opciju izmene tvitova – biće dostupna u okviru Labs sekcije Twitter Blue servisa, čija pretplata košta pet dolara mesečno.

Prema navodima sa stranice za podršku, moći će da se menjaju samo originalni tvitovi i citati. Teme, odgovori, retvitovi, zakačeni tvitovi, Super Follow tvitovi i oni koji dolaze sa eksternih sajtova neće moći da se menjaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.