Ugroženi iPhone uređaji, Apple izdao važno upozorenje

Ako imate iPhone, iPad ili Mac, trebalo bi da što pre ažurirate svoj uređaj, jer je Apple objavio popravku za dve Zero Day ranjivosti pomoću kojih hakeri mogu da vam ukradu lične podatke.

Izvor: B92, Tech Radar
Podeli
Foto: Shutterstock/Poetra.RH
Foto: Shutterstock/Poetra.RH

Kako je rečeno, oba problema odnose se na WebKit "motor" koji se koristi za Safari na svim platformama. Ugroženi su iOS, iPadOS i macOS, što znači da je potencijalno širok spektar uređaja kji mogu biti napadnuti.

Jedan od problema je "procesuiranje internet sadržaja gde mogu da budu izložene osetljive informacije. Drugi problem se odnosi na to da postoji rizik od zlonamernog koda koji haker ubacuje zato što postoji greška u memoriji.

Ispravke se nalaze u iOS 17.1.2, iPadOS 17.1.2 and macOS 14.1.2 verzijama, kao i na Safariju 17.1.2 za macOS Monterey i macOS Ventura operativne sisteme.

Kako biste preuzeli ažuriranje a imate iPhone, idite na: Settings->General->Software Update, i tu bi trebalo da stoji iOS 17.1.2 dostupan.

Apple kaže da su sledeći modeli ugroženi:

* iPhone XS i kasniji modeli

* iPad Pro 12.9-inch 2nd generation i kasniji, iPad Pro 10.5-inch, iPad Pro 11-inch 1st generation i kasniji, iPad Air 3rd generation i kasniji, iPad 6th generation i kasniji, kao i iPad mini 5th generation i kasniji.

* macOS Monterey, macOS Ventura i macOS Sonoma

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.