Windows ažuriranje "otelo" štampače širom sveta i preimenovalo ih

Microsoft je potvrdio da je bagovito ažuriranje krivac za to što su štampači bilo kog proizvođača preimenovani u HP LaserJet M101-106.

Izvor: B92
Podeli
Foto: A_stockphoto / Shutterstock.com
Foto: A_stockphoto / Shutterstock.com

Neki korisnici Windowsa 10 i 11 bili su šokirani kada je najnovije ažuriranje za Windows preimenovalo njihove štampače u HP-ove Laserjet štampače i automatski instalirala HP Smart aplikaciju na njihove računare. Ovo su prijavili korisnici koji uopšte nisu imali HP štampače.

Pored toga, greška je promenila imena i ikone štampača koji su već instalirani na ovim računarima. Korisnici su se takođe suočili sa porukom koja je prijavljivala grešku, kada su pokušali da dvaput kliknu na ikonu štampača.

Microsoft je potvrdio problem istakavši: "Ne očekuje se da će ovaj problem uticati na proces štampanja. Kao rezultat toga, trebalo bi da bude moguće štampanje i druge funkcije kao što su kopiranje ili skeniranje".

Greška je uticala na sve verzije operativnog sistema Windows 10 i 11, a problem se odnosi na konfiguracije štampača na sistemima koji imaju pristup Microsoft Store-u.

Nažalost, ne postoji privremeno rešenje ili ispravka za ovaj problem. Korisnici koji primete da je HP bloatware instaliran na njihovim računarima, a nemaju takav štampač, mogu da deinstaliraju aplikaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.