Značajno bolji senzor kamere stiže na iPhone 15

Tokom prethodnih nedelja, pojavilo se nekoliko izveštaja o predstojećoj iPhone 15 seriji. Sada imamo nove detalje o kameri.

Izvor: B92, Gizchina
Podeli
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Prema navodima iz najsvežijih izveštaja, iPhone naredne generacije će imati značajno bolji senzor kamere. Glasine sugerišu da Sony sprema moćnan kamera senzor za iPhone 15.

Ističe se da Sony sada ima senzor za kameru koji može da primi mnogo više svetla nego ranije. Kao rezultat, senzor bi trebalo da omogući znatno bolje fotografije, posebno u uslovima slabijeg osvetljenja.

Izveštaj pominje da je Sony načinio neke izmene u dizajnu novog CMOS čipa, pa tranzistori više ne zauzimaju prostor u gornjem delu senzora. Time je povećan broj fotodioda.

Nije pomenuto da li će Apple biti prvi proizvođač telefona koji će koristiti novi Sony senzor, ali je veća verovatnoća da to bude neki Android uređaj.

Takođe, u ovom trenutku nije poznato da li će svi iPhone 15 modeli dobiti novi kamera senzor. Apple obično novu, vrhunsku tehnologiju koristi u svojim najjačim modelima, što znači da bi novi senzor mogao biti rezervisan za iPhone 15 Pro modele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.