Zdravlje - Vesti

0

Najčešće medicinske intervencije i njihova delotvornost

Najopštija podela medicinskih intervencija su na one koje su neophodne jer je ugroženo zdravlje i prate ih bolovi i velike tegobe i one intervencije koje se preduzimaju iz estetskih razloga.

Zdravstveni problemi koji mogu da se spreče redovnim vežbanjem

Zdravstveni problemi i rizik od njihovog nastanka i razvoja mogu značajno da se smanje redovnim vežbanjem, koje nije samo efikasan alat u promovisanju fizičke kondicije. U stvari, pokazalo se da oni koji su aktivni imaju mnoge zdravstvene koristi, kako fizičke tako i mentalne. Osim toga, oni koji redovno vežbaju mogu čak i da žive duže. Sve u svemu, prednosti vežbanja su bezbrojne.

Prevencija petak 26.05.2023 19:24 Komentara: 3

Stručnjaci otkrivaju: Ove namirnice snižavaju holesterol

Holesterol je bitan za održavanje pravilnog rada ćelija i organa u telu, a ima važnu ulogu i u proizvodnji hormona, vitamina i probavne tečnosti. S druge strane, visoki nivoi holesterola mogu rezultovati određenim zdravstvenim problemima, upozoravaju lekari. Medicinska sestra Šeril Litgo je za portal San otkrila nekoliko namirnica koje dokazano mogu sniziti holesterol ako se konzumiraju redovno.

Ishrana petak 26.05.2023 15:55 Komentara: 1

Da li na poremećaj rada štitaste žlezde utiče genetika?

Autoimune tiroidne bolesti dovode do poremećaja rada štitaste žlezde, a smatra se da na njihov nastanak u 60 odsto slučajeva utiče nasleđe, a spoljni faktori u 40 i pretpostavlja se ga ima svaki deseti građanin Srbije, izjavio je danas stručnjak iz Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog centra Srbije Miloš Žarković.

Vesti petak 26.05.2023 07:18 Komentara: 2
Sve vesti