Pušenje vejpa nije nimalo bezazleno: Ovo su posledice VIDEO

Maloletna lica više neće moći da kupuju vejpove i druge električne cigarete bez nikotina! To donosi izmena Zakona o duvanu čiji pretres treba da bude završen do kraja ovog meseca. Gordana Plemić iz Udruženja Roditelj i Svetlana Stanišić, dr fizičke hemije su u emisiji 150 minuta na TV Prva govorile o tome kako pušenje vejpa utiče na mlad organizam.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Kakve veze ima maloletan ili ne? Zabraniti prodaju i vejpova i običnih cigareta!
  Kome se ne sviđa, na odvikavanje u sanatorijum!
  (Yesn't, 21. septembar 2023 08:10)

  # Link komentara

 2. U Švici je legalizovana marihuana, a u Bazelu od skoro i kokain.
  (Qrajber, 21. septembar 2023 02:38)

  # Link komentara

 3. Zašto uopšte pušite i trujete sebe smrdljivim otrovima?
  Kad pomenu ovo fejk aromatizovano smeće i šiša barove ukapiram da sam okružen velikum brojem ovaca koje nemaju IQ veći od 50. Njima možeš sve da uvališ.
  (Viktor, 21. septembar 2023 02:11)

  # Link komentara

 4. Vajp je odličan i hoće šapu na tome !!!!!
  (Nikola, 21. septembar 2023 00:50)

  # Link komentara

 5. Kada sam bio dete nije mi padalo na pamet da se trujem alkoholom, cigaretama, drogom niti da eksperimentišem sa takvim stvarima. Vrhunac loših navika bila su slatka bezalkoholna pića. I ta pića su smeće koje
  ostavlja ozbiljne posledice pa se ne moze reći da sam bio naročito pametan. Ali bar sam mogao sabrati 2+2 i shvatiti da je droga put u pakao bez povratka, cigarete dovoljno jak oblik zavisnosti da ćeš pre ubediti sebe da je to zdravo nego prestati sa pušenjem preko nego sto dobiješ rak pluća ili infarkt miokarda. Nisu mi trebali mama i tata da mi otimaju kutije malbora iz torbe ili ne daj Bože kupuju elektronske cigarete. Sve je otišlo dođavo. Žao mi dece koja će umirati od dijabetesa, visokog pritiska, karcinoma i ostalih bolesti koje su suma sumarum nasih nezdravih života koje baždarimo jos kao deca.
  (Djordje, 20. septembar 2023 23:34)

  # Link komentara

 6. Tako mlada deca se navuku na kojesta jer im je dosadno. A zasto im je dosadno - u to necu da zalazim.
  (Verka, 20. septembar 2023 23:33)

  # Link komentara

 7. umesto nesto pametno da rade ucite decu da puse nekakav vejp
  (Citaj Sveto Pismo, 20. septembar 2023 23:25)

  # Link komentara

 8. auu..ova žena filozofira po ceo dan i noć na drustvenim mrežama kao da je 10 fakulteta zavrsila na Sorboni..nije čudo da je razvedena..mučeniku je verovatno mozak spržila..haha
  (navi, 20. septembar 2023 23:13)

  # Link komentara

 9. I jos jedna stvar, vejp postoji 20 godina kod nas, do pre 2 godine pola ljudi nije ni znalo sta je to, zasto tada niste vidjali klince po ulici sa vejpom? Nije ga bilo za kupiti na kioscima i u prodavnicama. Znaci nije vejp kriv nego onaj ko ga je stavio na svaki korak da se kupuje i onaj ko je to odobrio.
  (ls, 20. septembar 2023 23:13)

  # Link komentara

 10. Zato će klinci slobodno kupovati travu i druge narkotike po školskim dvorištima, igralištima i kafićima. To ne smeta i nije štetno, država nije zabrinuta, a ni ministarka zdravlja. Lekovito je!
  (Boban, 20. septembar 2023 23:04)

  # Link komentara

 11. Pusenje nije obavezno, samovoljno to rade, sta god bilo tu.

  Meni je vazno da ne smrdim zbog njih!
  (Simao, 20. septembar 2023 22:03)

  # Link komentara

 12. Vejp samo smeta duvanskom narko lobiju i ništa više, otuda i ova kampanja sad. Potpuno su bezopasni sastojci, ja kad sam hteo uz pomoć toga da ostavim cigarete (inače uspeo sam to u međuvremenu) otišao sam kod pulmologa i pitao ga dali je bezopasno i čovek mi je rekao da jeste i objasnio mi princip po kome radi. Ali očigledno deca biraju pre to nego cigarete i zna se kome to može da smeta! Zabranite te cigarete već jednom zlikovci! Nije vejp opasan nego taj lobi koji vam gura pare da vodite kampanje protiv vejpa.
  (Dax, 20. septembar 2023 21:40)

  # Link komentara

 13. @ls
  Priča se o prodaji maloletnim licima.
  A što se tiče štetnosti to niko ne spori.
  I sam sam pušač, niko me ne vuče za nos da kupujem cigarete i upoznat sam koliko su štetne.
  Razlika je u tome što sam ja punoletan.
  Duvanska mafija se prilagođava, pokušava da pronađe način da održi ogroman profit na globalnom nivou usled sve većih zabrana klasičnih cigareta pa su vejp i slični proizvodi jedan od pokušaja da se to uradi.
  Nije mi uopšte jasno kako su maloletnici uopšte i mogli da kupuju to đubre.
  (JoXim, 20. septembar 2023 21:29)

  # Link komentara

 14. Pusac, presao na vejp jedno par godina bio na tome. U pocetku sam se osecao super, placebo, kao zdravije je od duvana :) a onda sam shvationda jengora navlakusa od duvana.

  Ako bi se svako pridrzavao onoga kako je pusio a to je povuci 15 20x pa nemoj neko vreme. Ili npr povici 15x20 koliko puta povuces coharetu za ceo dan ako pusis do pakle. Sigiran sam da je manje stetno i da i ne moxe da se poredi sa stetom cigareta.

  Ali je problem sto sa vejpom navike postaju drugacije dok ne uhvatis sebe da vise pusis vejp nego sto dises vazduh tokom dana i to vecina radi.

  Tako da je gejp sa najnizom kolicinom nikotina odlican za odvikavanje od pusenja dok ne predjes na vejp bez nikotina pa ga izbacis skroz. Ali je potrebno da cim orwdjete na vejp sebe ogranicite da povucete max 20x i onda ostavite naoravu u dzeo ili torbu. Ako steknete naviku da vam je non stop u rukama... haos.
  (Stefan, 20. septembar 2023 21:08)

  # Link komentara

 15. Kojim otrovima se prska Voce i Povrce,kojim otrovima se hrane Pilici,Svinje.....
  Molim vas da se vise ne bavite glupostima kada niste sredili Otrove sto se Deca i Srbski Narod uzimaju kroz Hranu.
  (Црни, 20. septembar 2023 21:06)

  # Link komentara

 16. Prednost vejpa, ili nečeg sličnog je što nema duvanskog neprijatnog mirisa. Što se svega drugog tiče, ni po čemu nije bolji (zdraviji).
  (Toni, 20. septembar 2023 20:53)

  # Link komentara

 17. "U vejpu se nalaze voda, glicerol, propilen glikol, nikotin i raznorazne druge aditive" navodi Svetlana Stanišić i dodaje da sastav vejpa nije strogo regulisan, a nije regulisan ni uvoz vejpa.

  U vejpu se nalazi biljni glicerin, propilen glikol, nikotin i aroma. Nista vise ne ide u tecnost za elektricnu cigaretu, u nekim slucajevima se moze dodati destilovana voda ali retko. A gospodja bi sada mogla nabrojati sta se sve nalazi u redovnim cigaretama i zasto ne apeluje na zabranu prodaje i proizvodnje istih?
  (ls, 20. septembar 2023 20:45)

  # Link komentara

 18. zabraniti to smeće
  (sale, 20. septembar 2023 20:33)

  # Link komentara