Klinički dokazano: Vrlo je važno da obratite pažnju na ambalažu kad birate jogurt!

Izbalansirana ishrana postala je ultimatum 21. veka jer brz dnevni tempo ne ostavlja mnogo prostora da se brine o zdravlju. Baš zato je važno da se pobrinete za svoj organizam kad god je moguće i da u dnevnu rutinu uvedete zdrave namirnice koje će zaštiti vaš imunitet.

Podeli
Izbor ambalaže podjednako je važan kao i izbor proizvoda / Foto: Depositphotos/pressmaster
Izbor ambalaže podjednako je važan kao i izbor proizvoda / Foto: Depositphotos/pressmaster

Dobro varenje i stabilan metabolizam preduslovi su za zdravlje celog organizma. Održavanje prirodne ravnoteže probavnog sistema ne iziskuje velike napore i ne zahteva da razmišljate na koji način na poslu ili kad ste u velikoj gužvi možete da organizujete zdrav obrok. Ako u bar dva obroka dnevno unesete zdrave probiotske bakterije, vi ste već mnogo dobrog učinili za svoje zdravlje.

Jedan od praktičnih načina da redovno konzumirate prirodna vlakna i probiotske kulture jeste upotreba jogurta u ishrani. Redovnom konzumacijom Balans+ jogurta najmanje 10 dana postiže se željena ravnoteža u organizmu. Balans+ jogurt sa 1%mm sadrži prebiotik oligofruktozu i probiotske kulture (LA5 I BB12) koji povoljno deluju na digestivni trakt, podstiču varenje i ubrzavaju metabolizam, a preporučena dnevna doza je 500g, najbolje ujutru i uveče. Što znači da izbalansirane doruučak i večeru možete imati i van kuće.

Ali, da li ste se ikada zapitali da li i kako ambalaža utiče na očuvanje kvaliteta proizvoda? Šta vam garantuje svežinu i dugotrajnost tih ključnih elemenata jogurta?

Najveći deo Balans+ jogurta ovog meseca prelazi u kartonsku ambalažu. To je višeslojna ambalaža napravljena od prirodnih materijala iz obnovljivih izvora, koja čuva proizvod od različitih uticaja i štiti kvalitet bolje u odnosu na sve druge tipove ambalaže. Osim toga, ta ambalaža čuva i životnu sredinu jer je napravljena iz obnovljivih izvora i 100% može da se reciklira.

Tradicija i garancija kvaliteta svrstavaju Balans+ jogurt u najčešći izbor ljudi koji brinu o svom zdravlju, a njegovi benefiti potvrđeni su kroz kliničku studiju na KBC Bežanijska kosa.