Recite zbogom bradavicama u poliklinici Diva sa dve efikasne, brze i bezbolne metode

Ukoliko se pitate šta su te sitne, neravne i pod prstima hrapave izrasline boje kože koje su počele da se šire i sve više vam smetaju, reći ćemo vam - bradavice.

Podeli
Foto: Andreja Damnjanović
Foto: Andreja Damnjanović

Ove naizgled bezopasne promene nemoguće je potpuno ukloniti brojnim preparatima i kremama kojima je tržište preplavljeno jer je reč o virusnom oboljenju kod kojeg su stres, pad imuniteta i mikropovrede na koži glavni okidači za manifestovanje. Najčešći razlog za njihovo uklanjanje je estetske prirode, ali je važno naglasiti da su bradavice, pre svega, zdravstveni problem zbog brzine svog širenja, a najviše zbog toga što se lako mogu preneti i na druge ljude.

Poliklinika Diva na čelu sad dr spec. Svetlanom Bogdanović ima rešenje za ove, ali i mnoge druge kožne promene i izrasline - poput mladeža, fibroma, keratoza... Već više od tri decenije, stručni tim poliklinike Diva, sastavljen od lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, koristi izuzetno efikasnu, brzu i bezbolnu radiotalasnu dermatohiruršku tehniku uklanjanja bradavica.

Ovu metodu dr Bogdanović primenjuje još od 1995. godine, kada ju je i uvela na velika vrata na naše prostore i prva počela da je primenjuje, prepoznajući sve njene benefite i izuzetnu efikasnost.

Šta su bradavice, kako nastaju i koje sve vrste bradavica postoje?

Foto: Andreja Damnjanović
Foto: Andreja Damnjanović

Bradavice su benigne promene koje se mogu pojaviti na bilo kom mestu na koži. Koža je na mestima na kojima se bradavice nalaze grublja na dodir i neravna. Boja je često ista kao i boja kože, mada, u zavisnosti od mesta pojave i tipa same bradavice, nekada mogu biti i tamnije.

Često se pojavljuju u grupama, vrlo su sitne i veličina im može varirati od 1 do 4 mm. Bradavice se izuzetno lako i brzo šire i mogu se preneti na druge ljude jer ih izazivaju humani papiloma virusi (HPV).

Ko sve može dobiti bradavice i na koji način se one prenose?

Foto: Maja Miličević
Foto: Maja Miličević

Osobe sa oslabljenim imunitetom i one sa sistemskim bolestima posebno su ugrožene kategorije.

Bradavice se rasejavaju češanjem koje može dovesti do povređivanja i krvarenja i daljeg širenja i prenosa virusa na druge osobe, zatim upotrebom istog peškira ili garderobe, kao i na vlažnim mestima na kojima cirkuliše veliki broj ljudi – bazeni, sportski i spa i wellness centri.

Proverene i najefikasnije tehnike za uklanjanje bradavica u Poliklinici Diva

Kada se bradavice pojave na telu važno je javiti se lekaru specijalisti kako bi se njihovo dalje širenje što pre zaustavilo. Nakon pregleda doktor će proceniti da li je potrebno uklanjanje bradavica radiotalasnom tehnikom ili je bolje ukloniti ih laserom.

Stručni tim lekara u Poliklinici Diva svakodnevno koristi radiotalasnu tehniku kojom se uklanjaju virusne bradavice nakon SAMO jednog tretmana i to bez ožiljaka ili sa jedva ili slabo vidljivim ožiljcima, a procenat izlečenja je čak 97%.

O sofisticiranosti ove metode najbolje svedoči činjenica da se njome mogu uklanjati čak i bradavice koje se nalaze oko očiju.

Uklanjanje bradavica radio-talasima je brzo jer je potrebno samo 20-ak sekundi po bradavici, a čitava procedura je bezbolna jer se koristi anestetik u obliku kreme.

Skidanje bradavica hirurškim erbium laserom je još jedan izuzetno efikasan, bezbolan i beskrvan način za koji se naš stručni tim odlučuje kada je potrebno ukloniti mozaične ili zaravnjene bradavice.

Zahvaljujući forsiranom hlađenju koje ovaj laser poseduje čitav proces je bezbolan, traje do 5 minuta po bradavici i ne ostavlja nikakve ranice. Za razliku od radiotalasne tehnike, kojom se više bradavica može ukloniti u jednom danu i jednom tretmanu, lasersko uklanjanje bradavica ponavlja se 2 do 3 puta sa pauzama između tretmana ukoliko je potrebno tretirati veće površine zahvaćene izraslinama.

Posetite Polikliniku Diva i zakažite pregled, besplatne konsultacije ili proceduru na telefone +381 63 338 334 i 011 32 42 841.

Poliklinika Diva na 3 adrese:

Kosovska 34,
Njegoševa 19a, Slavija i
Bulevar Zorana Đinđića 125d, Novi Beograd.

strana 1 od 2 idi na stranu