Inovacija Fakulteta veterinarske medicine i Delez Srbija Jaja bogata selenom u MAXI supermarketima

Samo dva jaja veličine „L“ zadovoljavaju dnevnu potrebu organizma za selenom

Podeli
Foto: Promo/Delez Srbija
Foto: Promo/Delez Srbija

U cilju da kupcima obezbedi još lakši put do zdrave i nutritivno bogate ishrane, trgovinski lanac Delez kroz stalne inovacije u saradnji sa naukom kontinuirano unapređuje kvalitet proizvoda, idući korak ispred očekivanja potrošača. Tako su od sada, na rafovima Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnica, kupcima u Srbiji prvi put dostupna jaja bogata selenom a ovaj inovativni proizvod rezultat je unapređenog koncepta ishrane koka nosilja razvijenog od strane Katedre za ishranu i botaniku Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu.

Foto: Fakultet veterinarske medicine
Foto: Fakultet veterinarske medicine

Jaja bogata selenom potrošači mogu pronaći pod brendom Nature‘s promise, privatnom robnom markom ovog trgovinskog lanca, koji obuhvata širok spektar zdravijih proizvoda visokog kvaliteta.

Dobijen dodavanjem potpuno prirodnog dodatka ishrani koka nosilja ovaj inovativni proizvod na domaćem tržištu obezbedio je mogućnost da se unosom samo dva jaja veličine "L" zadovolji dnevna potreba organizma za selenom, mikroelementom koji pozitivno utiče na zdravlje čoveka.

"Ova naučna inovacija postignuta je dodavanjem inaktivisanog kvasca sa visokim sadržajem organskog selena u ishrani koka nosilja čime je obezbeđena njegova bolja apsorpcija i, posledično, viši nivo deponovanja selena u jajima. Na ovaj način dobijen je proizvod koji sadrži više od 40 mikrograma selena na 100 grama jajčane mase, što je dvostruko veći sadržaj ovog mikroelementa u odnosu na obična jaja", objasnio je prof. dr Dragan Šefer, šef Katedre za ishranu i botaniku Veterinarskog fakulteta, koji je bio na čelu tima koji je razvio ovaj inovativni koncept ishrane.

Selen pozitivno utiče na zaštitu ćelija od oksidativnog stresa, doprinosi normalnom radu štitaste žlezde kao i normalnoj funkciji imunog sistema.

Foto: Promo/Delez
Foto: Promo/Delez

"Zemljište u Srbiji, a posledično biljke i životinje koje se njima hrane, je deficitarno selenom čiji je unos veoma značajan za zdravlje ljudi. Reč je o antioksidansu koji sprečava negativan uticaj slobodnih radikala na DNK, a ima pozitivnu ulogu u funkciji kardiološkog, endokrinološkog i koštanog sistema čoveka. Zbog toga sam veoma ponosan što smo uspeli da proizvedemo jaja bogata ovim esencijalnim mikroelementom i time građanima ponudimo namirnicu koja ga sadrži u visokim količinama i koja im je sada dostupna u najbližem Maxi supermarket", rekao je profesor Šefer.

Uz sveobuhvatnu, sistemsku kontrolu kvaliteta proizvoda, Delez Srbija dodatnu pažnju posvećuje kontroli uzgoja i uslova života životinja i jedini je trgovinski lanac na domaćem tržištu koji je ušao u izmenu postojećeg koncepta ishrane domaćih životinja kako bi kupcima obezbedio zdravije izbore visokog kvaliteta.

strana 1 od 3 idi na stranu