Prevencija

Kako razlikovati napad panike i srčani udar?

Napad panike i srčani udar imaju mnogo sličnih simptoma, tako da je ključno odrediti šta je posredi kako bi se napravila razlika. Bol u grudima, ubrzan rad srca, kratak dah i znojenje mogu da se jave i kod jednog i od drugog stanja, ali stručnjaci podsećaju da samo srčani udar može da bude fatalan.

Prevencija četvrtak 23.03. 17:10 Komentara: 10

Povučena "Torlakova" BSŽ vakcina

Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" je kao nacionalni, odgovorni proizvođač i nosilac dozvole za lek "BCG vakcina, liofilizovana" usled minimalnog odstupanja od strogih zahteva specifikacije leka, doneo odluku da iz prometa dobrovoljno povuče seriju pomenutog leka, broj 2710822 sa teritorije cele Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prevencija sreda 22.03. 13:02 Komentara: 63

Šta se dešava kada se poremeti bioritam?

Redovan noćni san, uz kvalitetnu ishranu i odgovarajuću fizičku aktivnost su najbolji načini da zaštitimo zdravlje i usporimo biološko starenje. Nesanica, smenski rad i „žrtvovanje noćnog sna“ zarad malo više slobodnog vremena su faktori rizika za razvoj bolesti vitalnih organa. Istraživači naglašavaju i vezu između smenskog rada, rizika od dijabetesa i depresije. Studija objavljena u časopisu The Journal of American Heart Association ispitivala je podatke 2.000 osoba starijih od 45 godina i potvrdila sumnje na koja su ukazala i prethodna istraživanja.

Prevencija utorak 21.03. 21:22 Komentara: 2
strana 1 od 19 idi na stranu