Vesti

Kako pronaći lek bez odlaska u apoteku u vreme nestašice?

Hemomicin, amoksicilin, panklav… Velika je verovatnoća da ste, ukoliko vam je lekar u poslednjih nekoliko meseci propisao neki od ovih antibiotika, imali poteškoća da ih pronađete u apotekama. Novi talas respiratornih infekcija i virusa uslovio je nestašicu velikog broja antibiotika, ali i lekova bez recepta, poput brufena i paracetamola.

Vesti četvrtak 23.03. 10:59 Komentara: 0

Ozempic prodaju na "crnom tržištu" za 200 evra kao preparat za mršavljenje: Dijabetičari uskraćeni

Od kraja prošle godine u Srbiji vlada nestašica leka "ozempic" koji se koristi u lečenju dijabetesa tipa 2, a sada se ovaj lek na pojedinim sajtovima čak i reklamira kao preparat za mršavljenje! Na "crnom tržištu" njegova cena ide do čak 200 evra! Da do nestašice nije došlo zbog toga što je drastično povećan broj pacijenata kojima je ovaj lek preko potreban, postalo je jasno nakon što je otkriveno da dosta ljudi zloupotrebljava ovaj lek kako bi smršali.

Vesti utorak 21.03. 16:12 Komentara: 1

Zadržavanje mokraće u bešici dovodi do 5 ozbiljnih stanja: Jedno je posebno opasno

Zadržavanje mokraće tokom dužeg vremena može da izazove zdravstvene probleme, posebno ako dugo nepražnjenje bešike postane navika. Mokraćna bešika je šuplji organ kruškolikog oblika, koji čini deo urinarnog sistema i njena uloga je da skladišti urin. Bešika odrasle osobe može da zadrži čak pola litara mokraće pre nego što čovek oseti potrebu da ode do toaleta.

Vesti petak 17.03. 16:22 Komentara: 5

Tiodorović: Lokdaun je bio neopravdan, ali neophodan

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović danas je povodom tri godine od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije koronavirusa rekao da se sa istorijske distance može reći da je lokdaun bio neopravdan, ali da su sve protivepidemijske mere bile neophodne u određenim situacijama.

Vesti sreda 15.03. 15:06 Komentara: 69
strana 1 od 14 idi na stranu