Istorija

Misterija Titovog kuma: Najmoćniji čovek Jugoslavije koji je svoje tajne odneo u grob VIDEO

Aleksandar Leka Ranković bio je mnogo toga - prvi načelnik OZNE i UDBE, čovek koji je do 1966. godine bio na čelu svih policijskih i tajnih službi i jedan od Titovih najbližih saradnika. Pa ipak, mlađe generacije zapravo ne znaju ko je bio ovaj čovek niti šta se to sa njim dogodilo. Oni koji znaju, imaju pak druga pitanja od kojih je najčešće ono - zašto je Ranković posle Brionskog plenuma zauvek zaćutao...

Vesti utorak 13.07. 13:01 -> 20:53 Komentara: 104

Čiji je Boj na Kosovu - prekrajanje istorije Vljore Čitaku; Ristić: "Frustracija", "argument sile"

Izjava bivše ambasadorke tzv. Kosova u Vašingtonu Vljore Čitaku da se u Kosovskom boju sa Osmanlijama nije sukobila srpska vojska, već balkanska, predstavlja samo još jedan u nizu sramotnih pseudonaučnih, politikantskih, velikoalbanskih pamfleta koji za svoj osnovni i kraljni cilj imaju brutalno, otvoreno i potpuno prekrajanje prošlosti srpskog naroda, navodi za B92.net istoričar Dejan Ristić, v.d. direktora Muzeja žrtava genocida.

Vesti utorak 29.06. 14:33 -> 16:52 Komentara: 160

Cvet jedne mladosti i njeni dželati

Bili su deca iz dobrostojećih porodica, obrazovani, verni otadžbini, idealisti. Kad su saznali za brutalnost nacista pozvali su na nenasilni otpor Hitlerovom režimu. Aktivisti "Bele ruže" su to platili životom.

Vesti nedelja 9.05. 09:58 -> 15:30 Komentara: 40
strana 1 od 9 idi na stranu