- Komentari -
 1. @leteci guster...Dobro, hajde sada da saznamo tu istinu, ma cija da je.
  (Trovach, 22. oktobar 2019 09:25)

  # Link komentara

 2. Zanimljiv tekst. Da li je ili nije bilo tako, pitanje je na koje je tesko dati odgovor. A za kolegu komentatora "leteceg gustera" pitanje: koja je Vasa istina u slucaju Celjabinska?
  (Vesna, 20. oktobar 2019 13:28)

  kolegice da budemo odmah na cisto, nije u pitanju nikakva "moja istina"
  (leteci guster, 21. oktobar 2019 11:21)

  # Link komentara

 3. Sve je iverzibilno. Svako živo biće da bi preživelo mora da izgradi svoju „biološku nišu“. Pauk tu nišu ostvaruje "biološkim-apriori" automatskim pletenjem mreža. Za pra čoveka problem "biološke niše" - krova nad glavom - više nije rešavan biološkim-apriori, njegovo preživljavanje počelo je da zavisi od kulturne evolucije - "nadbiološke" – pomoću koje su naši pra preci "kreiraju" prvo rešenje - "niše" - sklanjaju se u pećinu. Postepeno služeći se "objektivnim istinama" taj naš daleki predak svesno učeći na greškama - uviđa prednosti i mane ovakvog stanovanja, kreira nove i nove niše - zemunicu,...,solitere, svemirske kolonije. Uspešna rešenja dovode do rasta našeg znanja i povećavaju naše šanse da preživimo, naročite nagle promene u okolišu. Kulturna evolucija je Homo sapiensu omogućila, da za razliku od drugih vrsta, može da stvara različite "ekološke niše". Homo sapijens je u kosmosu usamljeno biće; igrom slučajnosti nastao je kao rezultat partije karata u kojoj je njegova karta odigrana jedan jedini put i nikad više. Povratka na početak (u iskon) nema, a mogućnost izbora leži samo u budućnosti, u novim bifukacionim tačkama. U tim tačkama nema orjentira - naše sudbine nigde nisu zapisane, samo od homo sapijensa zavisi šta će izabrati - da učeći na graškama povećava svoje šanse za preživljavanje – ili da predajući se autoritetima završi na putu bez povratka.
  (zoran stokic, 21. oktobar 2019 10:57)

  # Link komentara

 4. Ваља рећи да је изумирање диносауруса пре 66 милиона година заиста било проузроковано ударом астероида, али да они нису изумрли брзо. Изумирали су пуна 2 милиона година.
  (А. Петров, 20. oktobar 2019 22:19)

  # Link komentara

 5. Zanimljiv tekst. Da li je ili nije bilo tako, pitanje je na koje je tesko dati odgovor. A za kolegu komentatora "leteceg gustera" pitanje: koja je Vasa istina u slucaju Celjabinska?
  (Vesna, 20. oktobar 2019 13:28)

  # Link komentara

 6. Vreme je da nas iscepi neki "kapitalac" ?
   (Smuleco, 20. oktobar 2019 13:20)

  # Link komentara

 7. sto se tice onog celjabinskog, vreme je da neko istinu napise?
  (leteci guster, 20. oktobar 2019 11:55)

  # Link komentara