- Komentari -
 1. Ovo jeste istina i svi mi koji zivimo na Zapadu smo to osetili na svojoj kozi. Standard je bolji, toleranicja, sloboda govora, sve to stoji ali ako si s istoka nikad te nece gledati kao sebi jednakog. E sad, meni licno to ne smeta jer me ne zanima sta ko misli niti imam potrebu da me svi vole tako da bih opet birala zapad nego istok za sebe i svoju porodicu.
  (spanija, 3. oktobar 2022 16:10)

  nije tako. ja ovde u austriji nisam gradjanin drugog reda. mozda zavisi od mentaliteta pojedinaca.
  (wiener, 5. oktobar 2022 10:37)

  # Link komentara

 2. A kako ti znas da je osiromaseni uranijum otrovan? Moze li link na jedan releventan naucni tekst ili casopis? Neces ga ni naci. I na cemu se onda zasniva tvoja uloga zrtve? Na tezi da su nas iz cista mira bombardovali?
  Probaj nesto bolje. Neko mora biti kriv sto si na strani gubitnika ceo zivot.
  (Srednji vek zauvek, 04. oktobar 2022 14:16)

  cekaj hoces da kazes da smo zasluzili bombardovanje? Reci kad smo mi to bili na strani gubitnika? Jeste, jeste mi sto ne zelimo da oprostimo to sto su nas bombardovali iz cista mira smo srednji vek i verujemo da je zemlja ravna ploca. Kad toliko volis nauku raspitaj se malo kod nekog ko radi na nuklearnoj medicini koliko je od 2000te pa na ovamo porastao broj obolelih od raka stitne zlezde. Nije cak ni dva,tri puta nego mnogo mnogo vise. Ne znam sto je onda najstrozije zabranjena upotreba uranijuma ako nije stetan?
  (aca, 5. oktobar 2022 10:20)

  # Link komentara

 3. ne tako davno isti taj zapad nas iz cista mira razrusio, pobio neduzan narod i zatrpao uranijumom koji ce nas trovati za sva vremena. I nije im prvi put da nas ruše i ubijaju, za uranijum stoji da je prvi put, a i taj jedan je sasvim dovoljan dok je sveta i veka.
  (aca, 3. oktobar 2022 21:30)

  A kako ti znas da je osiromaseni uranijum otrovan? Moze li link na jedan releventan naucni tekst ili casopis? Neces ga ni naci. I na cemu se onda zasniva tvoja uloga zrtve? Na tezi da su nas iz cista mira bombardovali?
  Probaj nesto bolje. Neko mora biti kriv sto si na strani gubitnika ceo zivot.
  (Srednji vek zauvek, 4. oktobar 2022 14:16)

  # Link komentara

 4. Napredna civilizacija, bato. Da li nam treba još neki pokazatelj prema kome treba da gravitiramo? Da li zaista treba još neki razlog da bismo shvatili da treba da budemo deo Zapada, gde nam je i mesto?! Hoću, bre, da moja zemlja bude u društvu Francuske, Španije, Italije, Austrije, Švedske, Norveške, Danske, Švajcarske, Slovenije... Neću da budemo deo primitivnih, neostaljinističkih, diktatorskih tvorevina. Hoću da budemo uz najmoćnije zemlje gde vlada demokratija, sloboda govora, izražavanja, tolerancija, visok standard, moćna ekonomija i prosto bolji život. Ko je za to, neka pritisne plus, da vidimo koliko nas je za evropsku, modernu Srbiju.
  (Mikii, 03. oktobar 2022 12:00)

  ne tako davno isti taj zapad nas iz cista mira razrusio, pobio neduzan narod i zatrpao uranijumom koji ce nas trovati za sva vremena. I nije im prvi put da nas ruše i ubijaju, za uranijum stoji da je prvi put, a i taj jedan je sasvim dovoljan dok je sveta i veka.
  (aca, 3. oktobar 2022 21:30)

  # Link komentara

 5. Napredna civilizacija, bato. Da li nam treba još neki pokazatelj prema kome treba da gravitiramo? Da li zaista treba još neki razlog da bismo shvatili da treba da budemo deo Zapada, gde nam je i mesto?! Hoću, bre, da moja zemlja bude u društvu Francuske, Španije, Italije, Austrije, Švedske, Norveške, Danske, Švajcarske, Slovenije... Neću da budemo deo primitivnih, neostaljinističkih, diktatorskih tvorevina. Hoću da budemo uz najmoćnije zemlje gde vlada demokratija, sloboda govora, izražavanja, tolerancija, visok standard, moćna ekonomija i prosto bolji život. Ko je za to, neka pritisne plus, da vidimo koliko nas je za evropsku, modernu Srbiju.
  (Mikii, 03. oktobar 2022 12:00)
  Bato, svi bismo to voleli, ali Zapad nas ne želi u obliku u kom bi ti voleo. Bićeš deo Zapada samo kao građanin drugog reda i to je nažalost unapred determinisano u glavama upravo tog Zapada.
  (gangula, 03. oktobar 2022 12:13)
  Jeste tako samo sto smo sada trenutno gradjani trećeg ili četvrtog reda.
  (Pevac, 3. oktobar 2022 20:27)

  # Link komentara

 6. Izvisio šeldon.
  (pozovi m, 3. oktobar 2022 16:51)

  # Link komentara

 7. Napredna civilizacija, bato. Da li nam treba još neki pokazatelj prema kome treba da gravitiramo? Da li zaista treba još neki razlog da bismo shvatili da treba da budemo deo Zapada, gde nam je i mesto?! Hoću, bre, da moja zemlja bude u društvu Francuske, Španije, Italije, Austrije, Švedske, Norveške, Danske, Švajcarske, Slovenije... Neću da budemo deo primitivnih, neostaljinističkih, diktatorskih tvorevina. Hoću da budemo uz najmoćnije zemlje gde vlada demokratija, sloboda govora, izražavanja, tolerancija, visok standard, moćna ekonomija i prosto bolji život. Ko je za to, neka pritisne plus, da vidimo koliko nas je za evropsku, modernu Srbiju.
  (Mikii, 03. oktobar 2022 12:00)
  Bato, svi bismo to voleli, ali Zapad nas ne želi u obliku u kom bi ti voleo. Bićeš deo Zapada samo kao građanin drugog reda i to je nažalost unapred determinisano u glavama upravo tog Zapada.

  Ovo jeste istina i svi mi koji zivimo na Zapadu smo to osetili na svojoj kozi. Standard je bolji, toleranicja, sloboda govora, sve to stoji ali ako si s istoka nikad te nece gledati kao sebi jednakog. E sad, meni licno to ne smeta jer me ne zanima sta ko misli niti imam potrebu da me svi vole tako da bih opet birala zapad nego istok za sebe i svoju porodicu.
  (spanija, 3. oktobar 2022 16:10)

  # Link komentara

 8. @Miki

  Emigriraj
  (Zx, 3. oktobar 2022 12:17)

  Zašto? Smetaju ti pametniji od tebe?
  (Djokic, 3. oktobar 2022 16:01)

  # Link komentara

 9. zasluzeno. ovaj covek je sekvencirao genom neandertalaca i denisovaca i otkrio da su se nasi preci sa njima mesali. denisovce je on i otkrio analizirajuci dna iz jedne male kosti otkrivene 2008 godine u pecini denisova u sibiru.osnovao je time i novu granu nauke paleogenetiku koja se bavi genetskim materijalima iz preistorije. njegov doprinos istrazivanju evolucije je zaista veliki i on je verovatno ovu nagradu trebao dobiti mnogo ranije.
  (wiener, 3. oktobar 2022 14:54)

  # Link komentara

 10. @Mikii "...demokratija, sloboda govora, izražavanja, tolerancija..." --- šta je od toga primenjeno kada su te divne zapadne zemlje bomdabrdovale našu zemlju i, privremeno, nam oduzele Kosovo i Metohiju? Trenutno kažu da ne može deo Ukranije da se pripoji Rusiji, a istovremeno traže od nas da priznamo nezvisno Kosovo. Demokratija i sloboda na delu, nema šta!
  (teorija zavere, 3. oktobar 2022 14:08)

  # Link komentara

 11. @Mikii:

  Oni nas vide samo kao jeftinu radnu snagu i arbajtere da im peru sudove i čiste klozete. Za bolje i nismo, jer nam je obrazovanje sve lošije. Uostalom, ko nas bije po ušima da sami ne investiramo u nauku i tehnološki razvoj!? Zašto EU mije finansirala niti jedan pravi naučni projekat u Srbiji!?
  (kognitivna disonanca, 3. oktobar 2022 13:57)

  # Link komentara

 12. ...cudi me da sa tolikim intelektualnim i moralnim kapacitetima ti nisi vec odavno deo zapada, vec godinama places, kukas i mrzis sve sto je srpsko...
  (kraja, 03. oktobar 2022 13:02)

  Nije suština da odlaze pojedinci, stručnjak, već da se cela Srbija izvuče iz čamotinje u koju su nas uvukli takvi kao što si ti. Ja mrzim sve što je srpsko? Pa veći sam Srbin od tebe 300 puta.
  (Mikii, 3. oktobar 2022 13:37)

  # Link komentara

 13. evo ga, jos jedan spasitelj covecanstva;)
  (biti zdrava, 3. oktobar 2022 13:31)

  # Link komentara

 14. @Miki
  Slažem se, ali je čudno pominjati na vesti o Nobelovoj nagradi kojih je Rusija puna.
  (jsx, 3. oktobar 2022 13:27)

  # Link komentara

 15. "Hoću da budemo uz najmoćnije zemlje gde vlada demokratija, sloboda govora, izražavanja, tolerancija, visok standard, moćna ekonomija i prosto bolji život."

  ...cudi me da sa tolikim intelektualnim i moralnim kapacitetima ti nisi vec odavno deo zapada, vec godinama places, kukas i mrzis sve sto je srpsko...
  (kraja, 3. oktobar 2022 13:02)

  # Link komentara

 16. Ne postoji “Nobelova nagrada” za ekonomiju. Odnoso Nobel sam je nije predvideo. To je nagrada koji dodeljuje Švedska centralna banka, u saradnji sa Nobel fondacijom i zove se “Nagrada Švedske Riksbanke za ekonomiju u znak sećanja na Alfreda Nobela”. Ja sam ekonomista ali kažem otvoreno - ekonomija nije nauka.
  (lazar, 3. oktobar 2022 12:42)

  # Link komentara

 17. A ukrajinski degenerik će dobiti nobelovu nagradu za mir...
  (DraganČe, 3. oktobar 2022 12:27)

  # Link komentara

 18. Nobeovu nagradu mora neko bas, bas da zasluzi a ne da se procura kao toboze doprocinitelj covecanstvu u svari je kontra od toga.
  (Belgrade, 3. oktobar 2022 12:25)

  # Link komentara

 19. Za mir Amerika 100% Bakden ili Nensi Pelosi
  (Marina, 3. oktobar 2022 12:20)

  # Link komentara

 20. @Miki

  Emigriraj
  (Zx, 3. oktobar 2022 12:17)

  # Link komentara

 21. Nije Putin?! Bruka i sramota, izlecio covek svet od korone, vidite da niko vise ne prica o tome.
  (xXx, 3. oktobar 2022 12:16)

  # Link komentara

 22. Napredna civilizacija, bato. Da li nam treba još neki pokazatelj prema kome treba da gravitiramo? Da li zaista treba još neki razlog da bismo shvatili da treba da budemo deo Zapada, gde nam je i mesto?! Hoću, bre, da moja zemlja bude u društvu Francuske, Španije, Italije, Austrije, Švedske, Norveške, Danske, Švajcarske, Slovenije... Neću da budemo deo primitivnih, neostaljinističkih, diktatorskih tvorevina. Hoću da budemo uz najmoćnije zemlje gde vlada demokratija, sloboda govora, izražavanja, tolerancija, visok standard, moćna ekonomija i prosto bolji život. Ko je za to, neka pritisne plus, da vidimo koliko nas je za evropsku, modernu Srbiju.
  (Mikii, 03. oktobar 2022 12:00)
  Bato, svi bismo to voleli, ali Zapad nas ne želi u obliku u kom bi ti voleo. Bićeš deo Zapada samo kao građanin drugog reda i to je nažalost unapred determinisano u glavama upravo tog Zapada.
  (gangula, 3. oktobar 2022 12:13)

  # Link komentara

 23. Realno, njima trebaju autistični naučnici koji će uhvate neku nit, ali bez sposobnosti shvatanja šire socijalne slike da ih ne ugroze, jer za taj deo su oni zaduženi
  (posmatrac, 3. oktobar 2022 12:00)

  # Link komentara

 24. Napredna civilizacija, bato. Da li nam treba još neki pokazatelj prema kome treba da gravitiramo? Da li zaista treba još neki razlog da bismo shvatili da treba da budemo deo Zapada, gde nam je i mesto?! Hoću, bre, da moja zemlja bude u društvu Francuske, Španije, Italije, Austrije, Švedske, Norveške, Danske, Švajcarske, Slovenije... Neću da budemo deo primitivnih, neostaljinističkih, diktatorskih tvorevina. Hoću da budemo uz najmoćnije zemlje gde vlada demokratija, sloboda govora, izražavanja, tolerancija, visok standard, moćna ekonomija i prosto bolji život. Ko je za to, neka pritisne plus, da vidimo koliko nas je za evropsku, modernu Srbiju.
  (Mikii, 3. oktobar 2022 12:00)

  # Link komentara