Ljubimac -

Psi lutalice su na udaru: Vlasti ih hvataju po ulicama, često ih ubijaju

Vlasti u Kini pokrenule su lov na pse lutalice, tačnije na one koji nisu registrovani ili su preveliki. Ali taj potez naišao je na kritike nakon što se saznalo da su neki od njih eutanazirani.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Shutterstock/Monika Chodak
Foto: Shutterstock/Monika Chodak

Zvaničnici su se na ovaj potez odlučili nakon što je dvogodišnju devojčicu prošle nedelje napao rotvajler. Devojčica je završila u bolnici sa polomljenim rebrima, oštećenim bubregom i ranama po telu. Na snimku incidenta vidi se kako majka pokušava da zaštiti dete, ali je pas zaobilazi i otima devojčicu.

Čistačica i još jedan radnik pritekli su u pomoć majci i oterali rotvajlera, a policija je uhapsila vlasnika. Nakon što su nadležni preduzeli mere protiv nepodobnih ili potencijalno opasnih pasa, na društvenim mrežama su se pojavile priče koje su šokirale javnost.

U Kini ima oko 40 miliona pasa lutalica

U Kini ima oko 40 miliona pasa lutalica, što je već neko vreme problem za vlasti. Međutim, rotvajler koji je napao dvogodišnju devojčicu u provinciji Sečuan nije bio lutalica, već ga je vlasnik tokom šetnje pustio s povoca.

Zvaničnici u provincijama Šandong, Đangsi i Hubej saopštili su da će psi lutalice biti uhvaćeni i oni čiji vlasnici ne mogu biti pronađeni, biti ubijeni. S druge strane, grad Hohot, u unutrašnjoj Mongoliji, navodi da će vlasti uhvatiti pse lutalice, ali ih neće eutanazirati. U nekim provincijama lokalne vlasti dele besplatne povoce kako bi smanjile moguće probleme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu