- Nauka -

NASA: Ponovo odloženo

Zvaničnici NASA odlažu sledeći pokušaj lansiranja svoje mega mesečeve rakete "Artemis", u okviru lunarne misije, za još četiri dana, do 27. septembra, objavila je svemirska agencija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia/UPI
Foto: Profimedia/UPI

Lunarna misija Artemis ima novi datum za sledeći pokušaj lansiranja, prethodno je lansiranje bilo zakazano za 23. septembar, preneo je Si-En-En.

Svemirska agencija i dalje radi na problemu sa raketom, nazvanom "Space Launć Sistem" ili "SLS", koja je izazvala curenje dok je bila napajana super-ohladjenim tečnim vodonikom tokom poslednjeg pokušaja lansiranja u svemirskom centru Kenedi na Floridi.

Tim misije je pomerio prvi pokušaj lansiranja "Artemis" 29. avgusta zbog problema koji se pojavio tokom odzračivanja motora, koji hladi motore za lansiranje, za koji zvaničnici veruju da je nastao zbog neispravnog senzora.

Period lansiranja, koji se očekuje 27. septembra, traje 70 minuta, kraće od 120-minutnog perioda dostupnog 23. septembra.

Zvaničnici NASA rekli su da će svemirska agencija nastaviti da pruža informacije istočnom lancu, koji mora odobriti odustajanje da bi raketa ostala na lansirnoj platformi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu