- Vesti -

Praunuka Nikite Hruščova: Tramp je novi Staljin

Nina Hruščova, profesorka međunarodnih odnosa Nove škole u Njujorku i praunuka nekadašnjeg sovjetskog lidera Nikite Hruščova, kritikovala je predsednika SAD Donalda Trampa zbog njegovih novih napada na medije.

Huffington Post
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

"Predsednik Tramp definiše 'lažne vesti' onako kako je Josif Staljin definisao 'neprijatelje naroda': čim se makar malo usprotive njegovoj vladavini, mora da greše. I moraju biti ućutkani", rekla je ona za Washington Examiner.

"Negde na putu ka njegovim nekretninama/karijeri TV rijaliti zvezde, zaboravio je lekcije građanskog prava i američke demokratije iz srednje škole. Ili je možda uvek imao najnižu ocenu iz tih predmeta; bio je bogat i misli da se oni ne odnose na njega. Zbog toga svi ispaštamo. Što duže ostaje na vlasti i ima više staljinističkih amandmana na američku demokratiju, to ćemo iskusiti goru autokratsku eroziju ovog nekada divnog sistema".

Hruščova je praunuka bivšeg sovjetskog lidera koji je upravljao SSSR-om od 1953. do 1964. Kad je njegov sin, Ninin deda, ubijen u Drugom svetskom ratu, Hruščov je usvojio njegovu dvogodišnju ćerku Juliju. Julija je postala Ninina majka.

"Tako je Nikita Hruščov zapravo moj deda i ja ga tako i oslovljavam", rekla je ona za sajt.

Vesti

Tamara Vučić podržala akciju Teleton i govorila o ulozi majke

UNICEF i Prva televizija u subotu u 19h organizuju Teleton kojim se prikuplja novac za decu sa smetnjama u razvoju. Podršku akciji dala je i supruga predsednika Srbije, Aleksandra Vučića koja je i sama ove godine postala majka. Za emisiju "150 minuta" priča koliko je važna rana stimulacija svakog deteta.

Vesti utorak 12.12. 14:55 Komentara: 0
strana 1 od 3600 idi na stranu