- Vesti -

Ako želite da dobijete unapređenje ili povišicu, obucite ovu boju!

Spremate se na razgovor sa šefom kako biste od njega tražili unapređenje ili povišicu? Osim govora i argumenata, kao i rezultata vašeg rada, verovatno ćete pripremiti i odgovarajuću garderobu za tu priliku.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/pressmaster
Foto: Depositphotos/pressmaster

Mnogi pritom zaboravljaju na važnost psihologije boja. Istraživanja su pokazala da osobe koje nose ružičastu boju većina percipira kao miroljubive, a ova boja ima uticaj i na smanjenje agresije pa su određeni zatvori odlučili da uvedu upravo nju u zatvore kako bi smanjili neprijateljsko ponašanje među zatvorenicima, prenosi Index.hr. Takođe, prehrambena industrija često koristi snagu žute i crvene jer je dokazano da one podstiču apetit i osećaj gladi. Uticaj boja odnosi se na sva životna polja, pa tako čak i na povećanje mogućnosti da dobijete unapređenje ili povišicu.

Zato, kada se odlučite na ovaj korak, pobrinite se da na sebi imate crvene ili plave odevne komade.

Crvena

Ova boja ostavlja utisak snažne, samopouzdane i tople osobe, a osim toga šalje i poruku da ste strastveni u svom poslu. Ona je i poprilično agresivna pa vodite računa o tome da vaš nastup bude optimističan, kako ne biste ostavili utisak da napadate osobu nasuprot vas.

Plava

Ako ste naporno radili, uvereni ste da zaslužujete povišicu, učinili ste sve što ste mogli kako biste se pripremili za pregovore, ali ste i dalje nesigurni u svoj nastup, možda bi umesto crvene trebalo da odaberete plavu boju. Ona će vam pomoći da stvorite opuštajuću i prijateljsku atmosferu, pa ćete se i sami osećati smirenije.

strana 1 od 118 idi na stranu