- Vesti -

Svi sa ilegalne žurke u karantinu: Zaraženi princ se izvinio, policija pokreće istragu

Belgijski princ Joakim izvinio se zbog žurke kojoj je prisustvovao u Španiji tokom karantina, a posle koje se zarazio virusom Kovid-19 i rekao da će prihvatiti sve posledice.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: GettyImages, Elisabetta Villa
Foto: GettyImages, Elisabetta Villa

Pročitajte još

Princ zaražen koronavirusom: Bio na zabavi, tvrdi da nije prekršio karantin

Princ je došao u Španiju iz Belgije radi stažiranja 26. maja, međutim dva dana kasnije prisustvovao je jednoj žurki u Kordobi.

"Iskreno mi je žao zbog mog ponašanja. Izvinjavam se što nisam poštovao mere karantina tokom putovanja. U ovim teškim vremenima nikoga nisam želeo da povredim", rekao je princ u pismu upućenom javnosti, prenosi BBC.

Tu vest su preneli španski mediji navodeći da je princ Joakim, inače nećak belgijskog kralja Filipa, bio među 27 učesnika zabave, iako je u Kordobi dozvoljeno okupljanje do 15 osoba.

Španska policija pokrenula je istragu o zabavi, a svi za koje se utvrdi da su prekršili pravila karantina biće kažnjeni sa do 10.000 evra.

Dodaje se i da su svi koji su bili na zabavi u karantinu, a princ Joakim, sin princeze Astrid i 10. u redu za tron, ima blage simptome virusa Kovid-19. Od 27. maja u Španiji je na snazi 10-dnevna nacionalna žalost u znak sećanja na preminule tokom epidemije novog koronavirusa.

strana 1 od 132 idi na stranu