- Vesti -

Neko bi pomislio da je svima preselo, ali - eto jagme: Korona-kolač hit u restoranu FOTO

Jedan restoran u starom delu Praga u ponudu je uvrstio kolač u obliku koronavirusa, koji je već postao hit, i nadaju se da će im on pomoći da zaustave poslovni pad do kojeg je došlo usled pandemije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: depositphotos/emprise
Foto: depositphotos/emprise

Restoran "Black Madonna" obično je bio prepun turista koji su se divili njegovom kubističkom enterijeru, ali je zbog pandemije koronavirusa njihov promet veoma pao. Kreatorka deserta Olga Budnik rekla je da je dobila ideju za vreme karantina, još proletos.

"Našla sam fotografiju virusa na internetu i detaljno sam smislila kako da napravim desert - kako napraviti šiljke, kakva će biti boja, i sve sam to pripremila", rekla je ona za Rojters.

Desert je malo manji od teniske loptice, ima čokoladnu koricu, a "šiljci" virusa napravljeni su od bele čokolade i sušenih malina. Unutra je krem od pistaća s pireom od malina i malinama u sredini.

Kolač je ubrzo postao hit i dnevno prodaju više od 100 komada. Budnikova je, inače, Ukrajinka koja živi u Pragu poslednjih šest godina i već razmišlja o novom desertu u obliku vakcine protiv virusa, koji će imati ukus limuna i likera.

strana 1 od 119 idi na stranu