- Vesti -

Advokat Šajić: "Samo profesori mogu da kažu da li je dozvoljena veza sa studentima" VIDEO

Profesor doktor i univerzitetski ombudsman Mladen Milošević rekao je da donedavno nisu imali prijavljenih slučajeva seksualnog zlostavljanja na fakultetima, dok je advokat Vojin Šajić istakao da samo profesori mogu da kažu da li je veza sa studentima dozvoljena ili nije.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

"Svako seksualno uznemiravanje koje se definiše kao verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj da povredi dostojanstvo drugog lica u sferi polnog života, ili da izazove strah ili stvori uznemiravajuće i neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje ima krivičnopravni i radnopravni karakter”, rekao je za televiziju Prva ombudsman Milošević.

Dodao je da takve situacije najčešće jesu za nadležno javno tužilaštvo, ali da se dešava da nekad nema obeležja teškog krivičnog dela, ali da ima obeležja povrede rada i discipline i da jedna od sankcija za to delo može da bude otkaz ugovora.

Advokat Vojin Šajić rekao je da će većina univerzitetskih profesora odgovoriti da je veza sa studentkinjama dozvoljena.

"Uz element dobrovoljnosti nema ničega preterano spornog. Postoje i profesori koji imaju pristojnu razliku u godinama u odnosu na studentkinje, tako da na prvu loptu tu nema neke protivpravnosti i zabranjenosti", zaključio je Šajić.

Detaljnije o tome šta su o ljubavnim vezama profesora i studentkinja rekli ombudsman i advokat pogledajte u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu