- Vesti -

Besan radnik bagerom rušio sve pred sobom, šteta 500.000 evra VIDEO

Navodna svađa oko plate u jugozapadnoj Nemačkoj brzo je eskalirala u bizaran rušilački pohod. Nezadovoljni građevinski radnik je ušao u bager i srušio dobar deo fasade tek izgrađene zgrade.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Ilustracija/Foto:EPA/ Francisco Guasco
Ilustracija/Foto:EPA/ Francisco Guasco

Policija je objavila da se radnik zove Matija P. i da je u stanici rekao da je njegov bes izazvan neisplaćenim platama. On nije bio pijan niti pod uticajem droga.

Prozori su pucali, balkoni rušili i delovi fasade padali sa novoizgrađene zgrade u gradu Blumberg, a budući stanari stambenog kompleksa koji su planirali da se uskoro usele, sada će morati da čekaju par meseci dok se šteta ne popravi.

Radnik koji je bagerom porušio dobar deo fasade i terasa nije stao tu, već je svoj bes iskalio i na obližnjim garažama. Da situacija bude još gora, u nekim od garaža skladištene su boce sa plinom, koje srećom nisu eksplodirala inače bi čitava priča imala mnogo gori epilog.

Nemački mediji prenose da je radnik prestao svoj rušilački pohod tek kada se bager pokvario. Čovek je onda ušao u svoja kola i odvezao se, a kasnije i otišao u policijsku stanicu da se preda.

Najmanje 30 apartmana je oštećeno u incidentu, a ukupna šteta je procenjena na 500.000 evra. Građevinska firma "Ingo Fangerow" insistira da je radniku isplaćeno sve što mu je dugovano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 150 idi na stranu