Vesti -

Krunisanje kralja Čarlsa dovedeno u pitanje: Organizatoru oduzimaju vozačku dozvolu

Vojvoda od Norfoka, britanski aristokrata koji je organizovao sahranu kraljice Elizabete II, pred sudom zbog brze i nasilničke vožnje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Vojvoda od Norfoka, britanski aristokrata koji je organizovao sahranu kraljice Elizabete II, u ponedeljak je morao da se javi sudu kako bi sprečio oduzimanje vozačke dozvole, a argument koji je naveo vrlo je neobičan – naime, on je tvrdio da mu je potrebna za pripremu krunisanje novog kralja Čarlsa III.

Edvard Ficalan Hauard je inače zadužen za organizaciju svih ceremonija kraljevske porodice, ali i organizaciju državnih i kraljevskih sahrana. Sahranu kraljice Elizabete II, na kojoj je bilo više od 2.000 ljudi, organizovao je čak 20 godina, a njoj su prisustvovali brojni šefovi stranih država i članovi kraljevskih porodica.

Ipak, on se sada našao u problematičnoj situaciji jer mu zbog prebrze vožnje i prolaska kroz crveno svetlo na semaforu preti oduzimanje vozačke dozvole, kao i zabrana upravljanja motornim vozilom. On je 7. aprila priznao svoju krivicu, a otkriveno je da je i 2019. godine dobijao kazne zbog prebrze vožnje.

Njegova advokatica Nataša Dardašati je otkrila da će se zauzeti za njegov slučaj i dati sve od sebe da on ne bude kažnjen oduzimanjem vozačke dozvole, a kao razlog navodi to što mora da učestvuje na ceromoniji krunisanja novog kralja, koja bi trebalo da se održi sledeće godine.

"Vrlo neobična situacija"

"Radi se o vrlo neobičnoj situaciji jer je vojvoda od Norfoka osoba odgovorna za krunisanje kralja Čarlsa III", rekla je advokatica, zatraživši i da argumenti njenog slučaja ostanu u tajnosti zbog pitanja nacionalne sigurnosti.

"S obzirom na to da je ovo vrlo neuobičajena situacija i da njegova milost ima posebnu i važnu ulogu u krunisanju novog kralja, od suda ću zatražiti da zaseda iza zatvorenih vrata", dodala je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu