Vesti -

Čarls prekinuo 185 godina dugu tradiciju, uvodi nešto što do sada niko nije smeo

Kralj Čarls III. prekinuće tradiciju dugu 185 godina, javljaju britanski mediji. Čarls se neće useliti u Bakingemsku palatu, gde su živeli svi britanski kraljevi i kraljice - njih šest - od 1837. godine, kada je na tron došla kraljica Viktorija.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto:EPA/ NEIL HALL
Foto:EPA/ NEIL HALL

Kralj Čarls i njegova supruga Kamilla žele da njihova rezidencija i dalje bude "Clarence House", koji je udaljen par minuta hoda od Bakingemske palate i gde žive od 2003. godine. Bakingemska palata će i dalje biti službeno sedište monarhije, veruje se da se Čarls neće preseliti tamo ni kada 2027. bude u potpunosti obnovljena.

Čarls smatra da Bakingemska palata nije prilagođena modernom svetu

Izvori iz krugova kraljevske porodice za "Sunday Times" otkrili su da se Čarls oseća "vrlo prijatno" u Klarens Hausu, gde je do 2002. živela majka kraljice Elizabete. Čarls smatra da Bakingemska palata nije prilagođena modernom svetu i da nije održiva ni u finansijskom ni u ekološkom smislu, rekao je isti izvor.

Takođe je dodao da Čarls želi da Bakingemsku palatu otvori javnosti. "Prepoznao je da sve mora evoluirati, a u modernoj eri ljudi žele da ulaze u palate. On to podržava i smatra ih javnim, a ne privatnim prostorima", rečeno je "Sunday Timesu".

Navodno se razmatra da u Bakingemskoj palati bude otvorena trajna izložba u čast kraljici Elizabeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 139 idi na stranu