Vesti -

Otac Due Lipe: Ona nije znala za pregovore, nikada neće pevati tamo gde se krše ljudska prava

Dukađin Lipa, otac planetarno popularne pevačice Due Lipe, demantovao je pisanje Dejli Mejla, koji je objavio da je pevačica imala ambiciju da se pojavi u revijalnom programu na Mundijalu, ali da joj organizatori nisu uputili poziv.

Izvor: B92
Podeli
Foto:  EPA-EFE/Carlos Ortega
Foto: EPA-EFE/Carlos Ortega

U svom obraćanju javnosti, Dukađin Lipa je objasnio da su sve njegove prepiske sa organizatorima u Kataru bile isključivo interne i da njegova kćerka u tome nije učestvovala, kao da o tome nije bila ni informisana.

"Sva komunikacija se isključivo odvijala između mene i organizatora Mundijala, i započela je još 2020. godine. Ja sam sa njima imao prepisku kao reprezent nekoliko izvođača, između ostalih i Due, ali bez konkretnih ponuda i dogovora."

Dalje, Dukađin Lipa naglašava da iako nije bilo preciznih i konkretnih ponuda, ali da je ostavljao prostor da bi Dua i mogla da nastupi, ali samo u idealnim okolnostima koje su se ticale pre svega tolerancije i poštovanja zakona u toj državi, što je bio uslov da on njoj i uopšte iznese taj predlog.

"Početkom 2021.godine, Katar se u više navrata obavezao da će popraviti svoje zakone i regulisati slobode i prava građana, međutim, kako je vreme odmicalo, bilo je jasno da se to neće dogoditi do početka svetskog prvenstva i ja sam odustao od bilo kakvih daljih pregovora. Nedugo zatim, čelnici manifestacije su mi se nekoliko puta obraćali, ali ja sam im jasno stavio do znanja da ne postoji baš nikakva mogućnost da Dua Lipa nastupi na tom događaju."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 129 idi na stranu