Vesti -

Kralj Čarls se odrekao imanja u Velsu, čija vrednost iznosti 1,4 miliona evra

Kuća ima zanimljivu istoriju – prvi vlasnik je bio Vilijams Vilijams u 13. ili 14. veku, potomak Ane Bolen, druge žene kralja Henrija VIII.

Izvor: 24.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Reč je o kući u Velsu čiji zakup ističe krajem leta. Bakingemska palata saopštila je da je kralj početkom godine odlučio da ne produži ugovor.

Imanje Llvinivermod je za Čarlsa kupilo vojvodstvo Kornvol pre 16 godina, za 1,4 miliona evra.

Ima tri spavaće sobe i kočiju, a gleda na park od 40 hektara šume. Lokacija je služila kao dom za njega i Kamilu (75) dok su posetili Vels i obišli zemlju. Renoviran je 2008. godine i neki delovi su preuređeni. Posle krunisanja, vojvodstvo Kornvola prešlo je na princa Vilijama (40).

Iako Čarls voli imanje, on smatra da zakup više nema smisla. Lokalno stanovništvo je često viđalo kraljevski par kako šeta dok su boravili u selu, imali su posebnu vezu sa mestom.

Kuća ima zanimljivu istoriju – prvi vlasnik je bio Vilijams Vilijams u 13. ili 14. veku, potomak Ane Bolen, druge žene kralja Henrija VIII. U skorije vreme, imanje su restaurirali stručnjaci za velšku arhitekturu, koristeći tradicionalne metode i lokalne materijale. Vrt, koji uključuje ruže Albertine i jasmin, takođe je pažljivo kreiran. Tamo su premešteni i javorovi koji su bili deo drvoreda na venčanju Kejt (41) i Vilijama 2011. godine. Iako to mesto ima niz emotivnih konotacija za novog kralja, on će ga se sada odreći, piše The Guardian.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 182 idi na stranu